BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak az MTelekom és a Richter emelkedett

A kereskedés végére minimális pluszba került a budapesti parkett. Az európai indexek lendületesen erősödtek az amerikai piacok is emelkedtek délután, a nemzetközi trend rövid időre felhúzta a BUX-ot is, azonban a tőzsdeindex nem bírta megtartani a lendületet.

A német DAX index 0,77 százalékos, a legyel WIG20 1,05 százalékos erősödést ért el kedden. Az amerikai piacokon is pozitív hangulat uralkodik, az S&P 500 0,65 százalékkal, a Nasdaq 0,78 százalékkal emelkedett a nyitást követően. A Budapesti Értéktőzsde vezető indexét, a BUX-ot délután a nemzetközi trendek ugyan felhúzták, de zárásra visszagyengült az index. A tőzsdeindex így minimális 0,03 százalékos pluszban, 23 153,66 ponton zárt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A legnagyobb erősödést 1,59 százalékot az MTelekom részvényei érték el. A távközlési papírok árfolyama 572 forintra emelkedett. A Richter árfolyama 0,21 százalékkal nőtt kedden, a gyógyszeripari papírokat 46 600 forintért adták záráskor.

A vezető részvények közt a legnagyobb érdeklődés az OTP piacán volt tapasztalható. A bankpapírok 5,3 milliárdos forgalmat követően 0,17 százalékos csökkenést könyvelhettek el kedden, így záráskor 5 790 forinton jegyezték a társaság papírjait. A Mol részvényei 0,24 százalékos veszteséget könyvelhettek el, így 20 700 forinton zárták a napot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.