BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre pesszimistább Európa - Esik az OTP

Délutánra mínuszba fordultak a vezető európai indexek is. A német DAX 0,17 százalékot, a lengyel WIG20 0,24 százalékot veszített nyitóértékéből. A pesti parketten továbbra is kitart a pesszimizmus.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX nyitás óta negatív tartományban mozog. A tőzsdeindex 0,16 százalékot veszített nyitóértékéből, így 23 167,54 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények közt továbbra is a Mol és az MTelekom erősödik. A Mol 0,46 százalékos emelkedésnél tart, így az energiaipari részvények árfolyama 20 545 forinton áll. Az MTelekom is jól teljesít a hét első kereskedési napján. A távközlési papírok árfolyama 0,84 százalékkal 600 forintig erősödött.

A blue chipek negatív listáját az OTP vezeti. A bankpapírok árfolyama 0,72 százalékos csökkenést könyvelhetett el, így 5 758 forintért jegyzik a társaság részvényeit. A Richter követi a bankpapírokat. A gyógyszeripari részvények 0,42 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így 46 600 forinton zajlik a papírok kereskedése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.