BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez a forint legrosszabb hete az elmúlt két hónapban

A kockázatok nem a jövő évi hiánycél tartásából adódnak, hanem abból, mi lesz, ha a válságadók kifutnak - mondta Tóth Gyula, az UniCredit elemzője a Bloombergnek.

A forint a legrosszabb hetet tudhatja maga mögött az elmúlt két hónapban – írja a Bloomberg. A kormány küzd, hogy csökkentse a költségvetés hiányát, miközben azzal kell szembenéznie, hogy a hitelminősítők ronthatják az ország adósbesorolását.

A forint 20 feltörekvő deviza közül a legrosszabbul teljesített a Bloomberg adatbázisa alapján. A lengyel zloty és a cseh korona a Fed bejelentése után erősödni kezdett: a zloty fél éves csúcsra kapaszkodott, a korona havi csúcsra erősödött az euróval szemben – emeli ki a hírügynökség.

A Bloomberg emlékeztet: a Standard & Poor’s megerősítette Magyarország adósbesorolását, a legalsó befektetésre még ajánlott kategóriában tartva hazánkat. Az S&P kiemelte: a kormány intézkedései nem jelentenek strukturális reformot.

Tóth Gyula, az UniCredit bécsi elemzője elmondta, a Spandard&Poor’s negatív kilátásban hagyta a magyar adósbesorolást (mely azt jelenti, hogy a rontás kockázata fennáll – A szerk.).

A kockázat nem a jövő évi hiánycélt övezi, a cél tartásával nem lesz probléma. A probléma abból adódik, hogy mi fog történni az ideiglenes adók kifutásával – összegzi Magyarország helyzetét az elemző.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.