BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot zuhant a Mol - Pesszimisták a nemzetközi piacok

A pesszimizmus mélybe lökte az európai indexeket, a tengerentúli idexeket a vártnál jobb makro adat sem húzta fel. A pesti parkett követve a trendet mínusz tartományban mozgott egész nap, a legnagyobbat a Mol veszítette.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX jelentős mínuszban zárta a keddi kereskedést. A tőzsdeindex 1,49 százalékkal 21 953,54 pontra gyengült.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A nap vesztese a Mol lett. Az energiapapírok napközben 3 százalék feletti mínuszban is jártak, zárásra azonban minimális korrekciót követően 2,15 százalékra csökkent a veszteségük, így 20 200 forinton zárták a napot.

Az OTP is jelentős 1,43 százalékos csökkenést könyvelhettek el, így a bankpapírok 5 135 forinton fejezték be a kereskedést. Az MTelekom részvényei hasonló 1,36 százalékos csökkenést követően 579 forinton állnak. A Richter alacsonyabb 0,55 százalékos mínuszt könyvelhetett el, így 45 690 forinton zártak a gyógyszeripari részvények.

A vezető európai indexek továbbra is pesszimisták, a befektetők tartanak az európai adósságválság tovább terjedésétől. A bizonytalanságot tovább fokozza a két Korea közt kialakult konfliktus helyzet is. A német DAX így 1,2 százalékos mínuszban járt, míg a lengyel WIG20 0,29 százalékos csökkenést ért el.

Az amerikai piacokat a vártnál jobb harmadik negyedéves GDP adat sem húzta fel. A nemzetközi trendek uralják a tengerentúli piacokat is. A Nasdaq 1,26 százalékos, az S&P 500 1,17 százalékos csökkenést ért el nyitás óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.