BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal az MTelekom

Az elemzői várakozások szerint a magyar tőzsde csak csütörtökön vesz fel határozott irányt, hiába a nemzetközi optimizmus. Kedden pluszban zártak a jelentősebb amerikai indexek, az S&P 500 0,78 százalékkal, a Nasdaq 1,14 százalékkal emelkedett. A délelőtt folyamán az európai indexek is erősödni látszanak, igaz minimális mértékben. A német DAX index 0,16 százalékkal, a lengyel WIG20 0,27 százalékkal erősödött.

A Budapesti Értéktőzsdén jelentős mozgás nem volt tapasztalható kedden, szerdán délelőtt azonban dinamikusan emelkedik a tőzsdeindex a BUX. Elemzők szerint azonban ez még nem a meghatározó irány, azt majd csak a Fed döntését követően, magyar idő szerint 19:15 után, azaz a csütörtöki kereskedési napon lehet majd tapasztalni. Szerda délelőtt 0,97 százalékos emelkedésnél tart a BUX, így 23 377,83 ponton áll a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek mindegyike erősödésnek indult, az MTelekom szárnyal. A távközlési papírok 3,32 százalékkal drágultak a nyitást követően, így 591 forinton jegyzik a társaság papírjait. A Richter követi a pozitív listán a távközlési céget. A gyógyszeripari részvények árfolyam 1,27 százalékkal emelkedett, 47 195 forintig.

Az OTP szerényebb növekedést mutathat fel, 0,77 százalékkal 5 835 forintig drágultak a bankpapírok. A Mol részvényeinek árfolyama 0,48 százalékkal emelkedett, így az energiapapírokat 20 800 forinton jegyzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.