BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyalt az OTP - Pluszba váltottak a nemzetközi piacok

Pluszban zárt a pesti parkett, a vezető részvények közt csak az OTP tudott drágulni. Nap végére Európában elmúlni látszik a pesszimizmus, az indexek többsége pozitív tartományban mozog. A tengerentúli indexek erős pluszban indították a kereskedést.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,18 százalékos pluszban zárta a napot, így 21 992,72 ponton ért véget a kereskedés.

A friss adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények közt egyedül az OTP tudott erősödni. A bankpapírok 9 milliárd forint feletti forgalmat követően jelentős 1,77 százalékos erősödést produkáltak, így azokat 5 226 forinton jegyezték záráskor.

A nap vesztese az MTelekom lett, a távközlési papírok 1,55 százalékos gyengülést voltak kénytelenek elkönyvelni, így 570 forintot érnek a papírok. A Richter már jelentősebb 0,63 százalékkal nyitóértéke alá, 45 400 forintra gyengült. A Mol 0,04 százalékos minimális csökkenést követően 20 190 forinton zárta a napot.

Nap végére az európai indexek többsége is pluszba váltott, a német DAX stagnált a pesti záráskor, míg a lengyel WIG20 0,92 százalékos pluszban járt. A tengerentúli piacok már a nyitást követően erősödésnek indultak és erős emelkedésbe kezdtek. A Nasdaq 1,83 százalékos, az S&P 500 1,25 százalékos erősödést produkált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.