BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszavett lendületből a BUX

Veszített lendületéből a budapesti parkett vezető indexe, hiába a kitartó nemzetközi jó hangulat. Az amerikai piacok jelentős 1 százalék feletti növekedéssel indították a kereskedést.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX veszített lendületéből délutánra, amikor 1,38 százalékos pluszban járt az index, így 23 392,62 ponton állt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A pesti parketten a részvények többsége továbbra is erősödik. Az OTP lendülete kitart, délután 1,99 százalékos pluszban, 5 870 forinton álltak a bankpapírok. A Mol részvényeinek árfolyama 1,23 százalékkal 20 550 forintig emelkedett. A Richter hasonlóan jelentős 1,28 százalékos erősödést ért el, így a gyógyszeripari részvényeket 47 300 forinton jegyzik. Az MTelekom a blue chipek közt a legszerényebb 0,33 százalékos növekedést érte el. Így a távközlési papírok 599 forinton állnak.

Az európai indexek továbbra is jelentős pluszban tartózkodnak. A DAX index 1,68 százalékkal erősödött délutánra, a lengyel WIG20 1,85 százalékos pluszban jár. Az amerikai indexek nyitást követően jelentős növekedésnek indultak: a Nasdaq 1,38 százalékkal, az S&P 500 1,17 százalékkal emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.