BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan a forint - Vajon hol áll meg?

Folytatódik a negatív trend, a nemzetközi pesszimizmus mélybelökte a hazai devizát. Régnem látott szintekre emelkedett a svájci frank és a dollár árfolyama is.

Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban gyengült a forint az euróval szemben: délelőtt 274,57 forintot kértek a közös európai fizetőeszközért a bankközi devizapiacon, délután a 276-os szintet közelíti a forint. Az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek Írország megmentése után sem csillapodnak: a nemzetközi elemzők úgy gondolják, hogy Portugália is az IMF és az EU segítségére szorulhat.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!
 
Az euró jelentősen esett a svájci frankkal szemben. A forint svájci frankkal szembeni árfolyamát az euró teljesítménye is befolyásolja, emiatt a hétfői 203,93-as záróról 207,2-ig szakadt a forint.
 
A legtöbbet a dollárral szemben gyengült a forint: a hétfői 198-as szintről 206,15-re. A dollár erősödött a kedvező harmadik negyedéves GDP-adatra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.