BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fitch lenyomta a piacokat és a forintot

Az amúgy is gyengén teljesítő pesti parkettet egy szinttel lejjebb lökte a Fitch hitelminősítő leminősítése. A vezető európai piacok többsége továbbra bizonytalan pluszokat mutat.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,71 százalékos mínuszban járt azt követően hogy újabb hitelminősítő sorolta rosszabb kategóriába a magyar adósságot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az amúgy is gyengélkedő blue chipek mindegyikére negatívan hatott a leminősítés híre, csak az MTelekom tarja magát. A távközlési papírok a délelőtti stagnálást követően délutánra 0,19 százalékkal 518 forintra erősödtek.

Az OTP-papírjait gyengítette leginkább a Fitch bejelentése. A bankpapírok árfolyama a délelőtti gyengélkedés után még mélyebb 1,15 százalékos mínuszba, 5 207 forintra süllyedtek. A Mol részvényei 0,78 százalékkal 20 240 forintig gyengültek. A Richter részvényei hasonlóan rossz 0,69 százalékos teljesítménnyel 42 100 forintig estek.

A vezető európai indexek továbbra is alig mozognak. A CAC40 index a legjelentősebb mozgást mutatva 0,42 százalékkal gyengült, a DAX index csupán 0,08 százalékos növekedést produkált. A lengyel WIG20 0,12 százalékos mínuszban járt délután.

A forint jelentős gyengülést szenvedett el a Fitch lépése után, 276 alatti árfolyamról két egységgel esett a hazai deviza az euróval szemben: néhány pillanatig 278 forintot is kértek az euróért, majd 277,7 forinton állt be a kurzus. A leminősítés hatására a frank is drágább lett: 221,75 forinton jegyzik az alpesi devizát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.