BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre már nem úszhatjuk meg a banki különadó áthárítását

Elmaradhat jövőre az év elején szokásos díjemelési hullám a bankoknál, a szereplők jelentős része ugyanis nem tervezi a lakossági számlákhoz kötődő díjak és jutalékok növelését a következő két hónapban.

A Világgazdaság érdeklődésére a tíz legnagyobb kereskedelmi bankból öt azt közölte, hogy sem az idén, sem a következő esztendő első hónapjában nem tervez drágítást. Nyár végén, ősz elején azonban több hitelintézet is jelentősen növelte a hitelekhez és a pénzforgalom lebonyolításához kapcsolódó díjakat, s a lapunknak nyilatkozó szakértők szerint jövőre az ügyfeleknek újabb emelésekre kell számítaniuk.

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

A kormány tegnapi döntése értelmében ugyanakkor a bankoknak tilos az ügyfél számára hátrányosan módosítani a lakossági hitelszerződéseket, és egy rendelettel egyéb módon is védik az ügyfelek érdekeit.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.