BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megugrott a Mol - Napon belüli csúcson zárt a BUX

Zárásra napon belüli csúcsot ért el a pesti parkett vezető indexe, a vezető részvények többsége erősödött. Az európai és a tengerentúli piacok vegyes képet mutatnak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX napon belüli csúcsra ugrott zárásra. A tőzsdeindex 1,79 százalékos emelkedést követően 21 527,74 forinton zárta a kereskedést.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek között a Mol volt szerdán is az iránymutató. Az energiapapírok húzták fel a tőzsdeindexet is, a kereskedés végéig szárnyaltak zárásra 3,29 százalékkal 20 400 forintra erősödött. Az OTP követte az energiapapírokat és hasonlóan jó 1,99 százalékos emelkedést produkált. Így a bankpapírok 5 268 forinton zárták a napot. A Richter a napközbeni szerényebb teljesítményt követően zárásra 0,94 százalékos pluszba ugrott és 42 395 forinton zárták a kereskedést a gyógyszerpapírok.

A vezető részvények közt egyedüliként az MTelekom nem tudott növekedést elérni. A távközlési papírok árfolyama 0,19 százalékkal 517 forintra csökkent.

Az európai indexek többsége ugyan pozitív tartományban mozog azonban továbbra is minimális mozgást mutatnak csupán. A DAX index 0,03 százalékos, a CAC40 index 0,07 százalékos mínuszban állt. Az FTSE100 index 0,54 százalékos erősödésével kiemelkedő teljesítményt nyújt. A régiós lengyel WIG20 továbbra is pesszimista képet mutat 0,09 százalékos csökkenésével.

A tengerentúli piacokon is a bizonytalanság uralkodik. A tőzsdeindexek ugyan pozitív tartományban mozognak, jelentősebb mozgást nem mutatnak. A Nasdaq 0,08 százalékos, az S&P500 0,22 százalékos növekedést ért el a pesti zárásra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.