BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekszik a kockázati étvágy - Ugrásra készen a bikák

A decemberi emelkedés tegnap folytatódott, ahogy a befektetők kockázati étvágya növekedett.

Szerző: Tradenet Global

Az S&P 500 index csütörtökön több mint 1%-ot drágult a szerdai 2%-os emelkedés folytatódásaként. Az utóbbi két nap teljesítménye az elmúlt három hónap legjobbja volt. Az új munkanélküli segélykérelmek száma csalódást keltett, a megelőző heti adathoz képest 26 ezer fővel emelkedett a múlt heti szám.

Ennek ellenére a piac inkább a pozitív hírekre koncentrált, mint a kiugró ingatlanpiaci adat, ami az apartmanok iránti erős keresletre utal – az adat 10.4%-ot emelkedett az előző hónaphoz képest. A kiskereskedelmi szektor szintén erősen teljesített, mivel novemberre rekordnövekedést ért el a kiskereskedelmi forgalom.

Pénteken egy hírekkel teli hét zárul be, és a nyitás előtt egy órával még megjelenik a novemberi hivatalos munkanélküliségi jelentés is. A Wall Street elemzői 150 ezer új álláshely létesülésére számítanak.

 
S&P500 (SPY)

A piac közeledik az éves csúcshoz. Az S&P 500 index második napja zár a napi csúcsa közelében, és úgy tűnik, folytatni fogja erősödését. Amint az 1230 pontos szint kitörik, az idén még nem túl jó teljesítményt elérő portfolió-kezelő menedzserek azonnal be fognak vásárolni, hogy betömjék a réseket az év vége előtt. Ha az éves csúcs kitörik, a következő célárak az 1250 és 1293 pontos szintek. Ha a piac visszakorrigálna, 1170 pont körül a bikák ugrásra készen várják, hogy hozzáadhassanak long pozícióikhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.