BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 313,91 pontos emelkedéssel, 20.953,55 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,52 százalékkal erősödött.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a keddi emelkedés átmeneti volt a BÉT-en, szerdán a gyengülés folytatódására lehet számítani, hasonlóan a nemzetközi piacokhoz, ahol fél-egy százalékos visszaesést valószínűsít a szakértő.

Emlékeztetett, hogy kedden a magyar tőzsde elszakadt az európai tendenciáktól, és 2 százalékos emelkedéssel zárt, korrigálva ezzel az előző napok esését, miközben a főbb európai piacokon mérsékelt csökkenés volt.

Az elemző szerint a nemzetközi piacokon az eurózóna adósságválsága továbbra is napirenden van, és bár a kínai novemberi feldolgozóipari adatok jobbak lettek a vártnál, nem biztos, hogy ez elég lesz a piacok emelkedéséhez.

Szerdán vezetik be a tőzsdére az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. részvényeit, az egyenként ezer forint, összesen 259,83 millió forint névértékű részvények a "B" kategóriában forognak majd. Az idén ez már a hatodik vállalat, amelyik a tőzsdére lépést választja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.