BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gondban a Microsoft, nem fogy az Office

A Microsoft és az Amazon is jó eredményeket tett közzé a tegnapi amerikai kereskedésben, mégis esett mindkét részvény árfolyama – tudósít a Cashline.

Hiába hozott ki a várakozásoknál 15 százalékkal jobb eredményt a Microsoft, a részvény enyhe esést mutatott a zárás utáni elektronikus kereskedésben.

Az Office szoftver eladások keményen visszaestek, az eredményt a video játékok (Kinect) mentették meg, viszont a PC-k piacán jól látszik: az érintőképernyős kütyük komoly teret nyertek és a jövő legnagyobb kihívást jelentik a Microsoftnak.

A befektetők viszont Amazon buktak, nem ezen. Ugyanis az Amazon is kihozta zárás után az eredményét, ami minimálisan lett jobb a várakozásoknál, azonban a működési profit majd 15 százalékkal elmaradt a konszenzustól úgy, hogy ráadásul a bevétel sem érte el a várt szintet. Mindezek tetejébe az első negyedévre adott profitráta sem egyezett a várakozásokkal. A részvényzárás után mintegy 11 százalékos zuhanással jutalmazta a gyorsjelentést.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 54,55 pontos csökkenéssel, 23.192,33 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,23 százalékkal gyengült.

A legfrissebb piaci adatokért kattintson ide!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint ameddig nincs valamilyen drasztikus változás a világban, és marad a jó hangulat, addig a magyar piac továbbra is felülteljesít, legfeljebb minimális korrekció várható. "Budapesten csak vásárolni érdemes, ez a kép ma reggel sem változik: a nyitás nulla körüli lesz, aztán esetleg kúszhatunk feljebb" - vélekedik az elemző. Balásy Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a Mol és az OTP az októberi csúcsaik közelében vannak, a BUX is elérte a "sávtetőt", de a nemzetközi piacokon csak "nagyítóval" látni néhány fáradásra utaló jelet, ami új irányt jelenthetne.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.