BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pesszimizmus uralkodik a piacokon

A vezető nemzetközi piacokon pesszimizmus uralkodik, a délelőtt még erősödést is mutató pesti parkett zárásra mínuszba fordult. A vezető részvények közt csak az MTelekom tudott erősödni.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,71 százalékkal 22 733,67 pontra gyengült csütörtökön.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek jelentős ingadozást mutattak a kereskedés során, zárásra mínuszba kerültek a vezető részvények. A Mol jelentős 0,71 százalékos mínuszt produkált, az energiapapírok árfolyama így 22 340 forintra csökkent. Az OTP 14 milliárd feletti forgalmat könyvelhetett el, papírjai a délelőtti erősödést követően nap végére 0,55 százalékos mínuszba kerültek. A bankpapírok így záráskor 5 619 forintos árfolyamon álltak.

A vezető részvények közt a legnagyobbat a Richter részvényei veszítették csütörtökön. A gyógyszerpapírok árfolyama 1,3 százalékkal 42 100 forintra csökkent. Az MTelekom egyedüliként a blue chipek közt 0,55 százalékos emelkedést produkált, így részvényeinek árfolyamát 550 forinton zárták.

A vezető európai indexek mindegyike mínuszban járt a pesti záráskor. Az FTSE-100 index 1,67 százalékos, a DAX index 0,64 százalékos, a CAC-40 pedig 0,05 százalékos mínuszban járt.

A tengerentúli piacok a kedvező adatok ellenére egyelőre mínuszban folytatják a kereskedést. Ilyen kedvező adat, hogy a múlthéten 404 ezerre csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma. A Nasdaq index 1,21 százalékos, az S&P-500 0,75 százalékos mínuszban járt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.