BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,75 pontos emelkedéssel, 22.536,40 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,23 százalékkal erősödött. Csáky Attila, az UniCredit Bank Zrt. kereskedési igazgatója szerint egyértelműen fölfelé mutat az irány.

A legfrissebb piaci adatokért kattinson ide!

A Spanyolországgal és Portugáliával kapcsolatos pozitív fejlemények nyomán megnőtt a globális befektetői bizalom, így kedvező a piacok hangulata - fejtette ki.

Hozzátette, a magyar piacon szerdán már komoly forgalom volt, elsősorban a Mol-nak köszönhetően, és a forint is erősödik.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője nem vár nagy mozgásokat a BÉT-en, enyhe emelkedésre vagy inkább oldalazásra számít. Véleménye szerint jelenleg olyan szinteken vannak az árfolyamok, ahol a további emelkedés előtt egy kis pihenés következik.

 A BUX 223,33 pontos, 1 százalékos emelkedéssel, 22.483,65 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 24,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.