BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

800 millió fonttal több adót fizetnek a brit bankok

George Osborne brit pénzügyminiszter megemelte a bankok által fizetendő különadót, hogy ezzel plusz bevételhez juttassa a költségvetést.

A márciusira és áprilisra alkalmazott adóemelés eredményeképpen összesen 2,5 milliárd fontnyi bevétel folyik be a bankadóból a jelenlegi költségvetési évben. Miközben a pénzügyminiszter bejelentette az adóemelést, egyelőre sikertelenek a bónuszkorlátozással és a hitelezési aktivitás növelésével kapcsolatos tárgyalások.

"Azt akartam, hogy a bankok tiszta képet kapjanak a rájuk kiszabott adó mértékéről és úgy üljünk le a tárgyalóasztalhoz, ahelyett, hogy csak a megállapodás után jelentettük volna be az adóemelést" – idézi Osborne magyarázatát a Bloomberg.

A pénzügyminiszter leszögezte, hogy csak olyan megállapodást köt, amely a brit nép és a gazdaság számára egyaránt előnyös. A pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a plusz adót a jobb gazdasági helyzet és a szektor nagyobb stabilitása indokolja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.