BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Wall Street fittyet hány Líbiára

A péntek délutáni kereskedés volatilitása komolyan veszélyeztette a kereskedés elején megszerzett nyereségeket, a részvények azonban ellen tudtak állni az eladói nyomásnak, és stabilan pozitívban zártak.

Szerző: Tradenet Global

A Fed továbbra is erős támaszt ad a részvénypiacnak, a befektetőket pedig nagyobb kockázatvállalásra buzdítja.

A részvénypiac továbbra sem törődik túlzottan a közel-keleti eseményekkel. A múlt héten az S&P 500 index megduplázta 2009 márciusában megütött 12 éves mélypontjának értékét, a Dow Jones Ipari Átlag pedig magasabbra tört. A NASDAQ közel van a tízéves csúcsához.

A piacokat az sem rengette meg, hogy a Wal-Mart amerikai kiskereskedelmi lánc bevételt tekintve várakozásokon aluli eredményeket tett közzé, az EPS ugyanis felülmúlta a várakozásokat. A negyedik negyedévben  115,6 milliárd dolláros bevételről számolt be, ami 2,5 százalékos növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához képest. Az elemzői várakozásokat azonban így is alulmúlta. Adózott eredmény tekintetében viszont pozitív meglepetést okozott a kiskereskedelmi óriás, egy részvényre jutó nyeresége 36 százalékkal, 1,7 dollárra emelkedett, ami meghaladja az elemzői várakozásokat is.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index alacsony forgalom mellett tovább emelkedik, a piac megállíthatatlan. Amikor a piac esik egy keveset, hamar feljavítja veszteségét.

Minden gyengélkedés felvásárlási hullámba torkollik. Végül azonban ennek is vége lesz, és a trend lefelé fordul – a kérdés az, hogy ez mikor következik be. Rövid távon a gyengülés első jelei az 1325 pont, majd az 1312 pontos szint elveszése lesz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.