BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az olajár 100 dollár

Az amerikai részvénypiac visszaemelkedett a reggel óta stabil lefelé irányuló napon belüli trendből kitörve.

A SPY ETF kereskedése szinte pontos mása volt a megelőző nap kereskedésének. Az olajár visszahúzódott kétéves csúcsáról, és 100 dollár alatt zárt. A mostani hirtelen 100 dollár fölé ugrás a befektetőket védekező pozícióba hozta. Mostanra azonban úgy tűnik, az olajár miatti aggályok kihűlni látszanak. – a 103.41 dolláros csúcs után tegnap 97.28 dolláron zárt. A trendforduló akkor következett be, amikor a CNBC közzétette a hírt, hogy Muammar Gaddafi-t meggyilkolták. A NASDAQ +0.6%-kal erősödve végzett, ami részben a PCLN 9%-os emelkedésének köszönhető. A fapados utazási iroda 73%-kal emelte negyedik negyedéves profitjait.

Csütörtökön a kiskereskedelmi részvények megnövekedett figyelmet élvezhettek, mivel számos cég publikált kedvező gyorsjelentést a szektorban. Az ágazat +0.8%-ot emelkedett.

Pénteken a befektetők fél szemüket az olajárakon és a líbiai helyzeten tartják. A gazdasági adatok eddig nem keltettek túl nagy figyelmet a hónapban. A mai kereskedés nyitása előtt megtudhatjuk a negyedik negyedéves GDP-adatokat. Az elemzők egy egészséges 3.2%-os növekedési ütemre számítanak. A michigani egyetem fogyasztói bizalmi indexe new york-i idő szerint 9:55-kor jelenik meg.
 
S&P500 (SPY)

Az olajár csökkenésével az olcsó vételekre vadászók is beléptek a piacra 129.5 pont környékén, és 1%-ot emelték az indexet a mélypontról. A nap így csupán -0.1% csökkenéssel zárt. Ha a piac tovább hanyatlana, hamarosan feltűnhet a 127.17-127.50-es tartomány a kereskedők monitorain, ami támaszként szolgált az egyiptomi zavargások egy hónappal ezelőtti kitörésénél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.