BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Depressziós a piac, nem árt a türelem

A gazdasági adatok áradata nem igazán inspirálta a vásárlókat a keddi kereskedési napon, így a hétfői új kétéves csúcsra sem reagáltak. A Wall Street az elmúlt két hét legnegatívabb hangulatával és lendületével némileg alacsonyabban zárt.

Szerző: Tradenet Global

A múlt héten a piac emelkedéssel zárt, és elérte a 2009 márciusában végződő medve piac aljának kétszeres értékét. A hétfői emelkedésben jeleskedő energia- és nyersanyagszektor profit kivét áldozata lett, és -1.1%-ot gyengült.

Kedden fontos szerepet kaptak a gazdasági adatok. A januári kiskereskedelmi forgalom 0.3%-ot emelkedett, az elemzők azonban 0.5%-os javulásra számítottak. A 15.4 pontos gyártói körkép ugyan magasabb lett, mint a múlt havi 11.9 pontos érték, de még így is alacsonyabb az elemzők által előre jelzett 15.5 pontnál. A befektetők mindezek mellett a kínai hírekre is reagáltak, ahol a fogyasztói árindex januári adata évesítve 4.9%-ra emelkedett az előző januári értékhez képest. A gyártói árindex pedig még ennél is nagyobb mértékben, 6.6%-kal növekedett.

Fontos szerepet kap szerdán a 8:30-kor megjelenő a gyártói árindex, valamint a megkezdett építkezések és az ipari termelés adatai is. A legutóbbi Fed-ülés jegyzőkönyve délután kerül terítékre. A kínai inflációs félelmek továbbra is jelen lesznek a tőzsdei résztvevőkben.

S&P500 (SPY)

Újabb lassú és volatilis napot láthattunk a legnagyobb 500 vállalatot leképező SPY ETF kereskedésében. Az index kereskedési tartománya (a legmagasabb és a legalacsonyabb napon belüli kötés közötti különbség) 5.82 pont volt.

Ez megfelel egy 20 dolláros részvény 8 centes mozgásának. Általában az ilyen szűk tartományú mozgások a nagymértékű emelkedések után következnek be, az 52 hetes csúcsok pedig a küszöbön álló korrekciókra hívják fel a figyelmet. Számos alkalommal említettük, hogy az elmúlt két hónap emelkedése inkább a Fed piaci manipulációinak eredménye, mint a normál viselkedés tünete.

Így hát türelmesnek kell lennünk. Jobban meg kell ismernünk a jelenlegi ármozgást, mielőtt agresszívebb stratégiát alkalmaznánk a zuhanó piacon. Az eladók célja az lehet, hogy lenyomják az indexe a 131.2 pontos rövid távú támasz, majd a 129.5 pontos szint alá.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.