BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a forint - Bőven van indok az esésre

A forint lendülete megtorpant, mivel a héten romlott a nemzetközi befektetői hangulat, és a magyar gazdaság felől is negatív hírek érkeztek.

A forint reggel gyengült az euróval szemben, 273,3-as szinten is megfordult az árfolyam, melyre a reggeli 272-ről esett a forint.

Délelőtt javítani tudott a hazai deviza, pillanatnyilag 272,4 forinton jegyzik az eurót. A hét elején még 268-269 forint körül jegyezték az eurót.

A romló nemzetközi hangulatban a svájci frankkal szemben nem tudott korrigálni a hazai deviza. A frankot 207,6 forinton jegyzik korán reggel óta, melyre 206,7-ről esett a kurzus.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A magyar gazdaság felől negatív hírek érkeztek a héten: a kedvezőtlen decemberi ipari termelési adat miatt rosszabb lehet a 2010 negyedik negyedéves GDP; a januári költségvetési hiány az egész évre tervezett deficit majdnem ötödét teszi ki; és a piac által várt kiadáscsökkentési program elmaradhat az előzetesen beharangozottaktól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.