BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámvasúton a forint

A forint pénteken hullámvasútra került, nem találja az irányt a hazai deviza. Hat hetes erősödési trend törhet meg, ha a deviza nem tud jelentősen erősödni a délután folyamán.

A forint reggel gyengült az euróval szemben: a 272,8-as zárásról 273,4-ig gyengült. Kora délelőtt majdnem 272-ig erősödött vissza a hazai deviza, majd hirtelen napi mélypontra, 273,6-ig esett. Pillanatnyilag minimális erősödésben, 272,6-os szinten áll a forint az euróval szemben.

A forint a héten gyengült, és a jelek szerint nem tud jelentősen javítani: ezzel hat hetes erősödési trend törhet meg. Az elbizonytalanodással, és a nemzetközi hangulat romlásával együtt a svájci frank árfolyama 208,4-es szintig ugrott. Pillanatnyilag a záróárfolyam környékén, 207 forint körüli szinten jegyzik a frankot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A nemzetközi hangulat romlott, az európai tőzsdeindexek esnek, mely az euró gyengüléséhez vezethet. A közös európai devizát támogatja, hogy az európai vezetők erőfeszítéseket tesznek az adósságválság megoldására, és a várakozások szerint az Európai Központi Bank (EKB) hamarabb emeli a jegybanki kamatot, mint az amerikai Federal Reserve (Fed) vagy a Svájci Nemzeti Bank (SNB).

A hangulat romlásához hozzájárulhat, hogy az egyiptomi válság mégsem oldódik meg olyan hamar: Mubarak elnök nem mond le, és a várakozások szerint még nagyobb tüntetések lesznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.