BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két hetes mélyponton a forint

A forint mérsékelten gyengült az euróval szemben, miután a nemzetközi befektetői hangulat romlott. Az amerikai tőzsdék jelentős, 1,5 százalékos esést mutatnak, és az európai indexek sem kerülték el a gyengülést.

A hazai deviza a nap folyamán viszonylag stabil maradt az euróval szemben, azonban a nap végére elfáradt, és megérintette a 274-es árfolyamot ez euró ellenében. A tegnapi záróárfolyam 272,5 forinton alakult, pillanatnyilag 273,7 forinton jegyzik az eurót.

A forint 0,6 százalékot esett az euróval szemben csütörtökön: a támogató hazai fundamentumok nem tudták ellensúlyozni a borongóssá vált nemzetközi befektetői hangulatot.

Mióta a kormány ismertette a Széll Kálmán-tervet úgy tűnik, hogy a forint jobban bírja a negatív eseményeket. Azonban jelentősen romló környezetben a forint sem úszna meg nagyobb esést.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A Moody’s hitelminősítő lerontotta Spanyolország adósságának besorolását, és a periferiális euróövezeti kötvényhozamok is magas szinten állnak, mely elegendő okot ad a kockázatkerülésre. Közben Görögország csődjében egyre biztosabbak a közgazdászok.

A svájci frank ára 212 forint fölé emelkedett, mely 0,8 százalékos esésnek fele meg napon belül, így látható, hogy a forint gyengülésén túl a nemzetközi folyamatok hatására is drágult a frank.

Mint ahogy tegnap felhívtuk a figyelmet, a svájci fundamentumok stabilak, és az erős frank nem veti vissza az ország gazdasági növekedését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.