BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Agyba-főbe verték a dollárt - A kapzsiság erősebb

A pénteki ázsiai kereskedelemben az amerikai dollár továbbra is háromévi mélypont közelében volt a jelentős valutákat tömörítő kosárral szemben, és a legnagyobb egyheti kurzuscsökkenés felé tartott január közepe óta, noha az eladásra nehezedő nyomás némileg enyhült.

Az amerikai valutával kapcsolatos hangulatot további csapás érte e héten, miután a Federal Reserve részéről olyan ígéret hangzott el, miszerint nem kapkodja el az ultralaza monetáris politikája szigorítását. Ez pedig zöld fényt adott a befektetőknek arra nézve, hogy továbbra is a dollárt használják fel finanszírozási valutaként magasabb hozamokat nyújtó eszközök vásárlására.

Ez a folyamat mindaddig tart majd, amíg a kapzsiság nagyobb a félelemnél - mondta Michael Woolfolk, a BNY Mellon stratégája a Reutersnek. A DXY dollárindex - amely az amerikai valuta teljesítményét jelzi a jelentős valutákat tartalmazó kosárral szemben - 0,1 százalékkal mérséklődött és 73,030 ponttal zárt, miután csütörtökön hároméves mélypontot, 72,871 pontot ért el.

A csökkenés eddig 1,4 százalék körüli a héten, ami a legnagyobb heti csökkenése a január 16-val zárult héten történt 25 százalékos csökkenés óta. Valutaelemzők szerint a dollárra a nap folyamán újabb eladási nyomás nehezedhet, mivel a befektetők a hó végén állítják be portfólióikat. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.