BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogyott a magyar adósság, de nem volt tolongás az aukción

Az Államadósság-kezelő Központ 3 hónapos kincstárjegyeket értékesített, az előző eladásokhoz képest valamivel mérsékeltebb kereslet mellett. A hozam azonban továbbra is alacsony szinten alakult.

Az Államadósság-kezelő Központ 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket értékesített a meghirdetett 50 milliárd forintos mennyiségben. Az elsődleges forgalmazók 103,9 milliárd forintnyi ajánlatot tettek a kincstárjegyekre, mely kétszeres túljegyzésnek felel meg. Az adósságkezelő tartotta magát az eredetileg tervezett eladási szinthez. Az elfogadott ajánlatok hozamai 5,85 és 5,95 százalék között szóródtak, az átlagos szint 5,94 százalékon alakult.

A kereslet csökkent az előző, hasonló futamidejű kibocsátáshoz képest, ugyanis akkor majdnem 140 milliárd forintnyi kincstárjegyre tettek ajánlatot a piaci szereplők; azonban a hozam is csökkent, igaz, mindössze 1 bázisponttal. A piac nem áraz jegybanki kamatemelést rövid távon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.