BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás kép a nagybankoknál

Kevesebb mint harmadára csökkent tavaly a vezető magyarországi szereplők nyeresége

A korábbi években megszokottnál jóval szerényebb eredményeket produkáltak tavaly a legnagyobb hazai bankcsoportok, és fölényük érezhetően olvadt a kisebb szereplőkkel szemben – derül ki a közzétett adatokból. Az eredményeit eddig közlő nyolc nagy bankcsoport összesített, konszolidált eredménye mindöszsze 72,8 milliárd forintot tett ki 2010-ben, ez az egy évvel korábbinak kevesebb mint a harmada. A tavalyitól jócskán elmaradó összesített eredmények mögött viszont eléggé vegyes egyéni teljesítmények állnak.

Az előző évitől jócskán elmaradó összesített adózott eredmény mögött viszont eléggé vegyes teljesítmények állnak. A kedvezőtlen külső körülmények ellenére ugyanis három szereplő – az UniCredit, az FHB és a K&H – is növelni tudta adózott profitját 2009-hez képest, veszteséget pedig a korábbi, pesszimista várakozásokkal szemben csak két nagy versenyző (az MKB és a CIB) volt kénytelen elkönyvelni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.