BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a forint - Merre mehet tovább?

A forint gyengült hétfő délelőtt az euróval szemben, 267 forinton is jegyezték a közös európai devizát. A Societe Generale elemzői azonban azt gondolják, hogy innen tovább erősödhet a forint, egészen 262-263-as árfolyamig.

A svájci frankért 203 forintot kell adni a bankközi devizapiacon a reggeli 201,5 forint után. Az euróval szemben is gyengült a forint: a 265,5 forinton záróárfolyamról 266,4-ig. A leggyengébb árfolyam 267-es szinten alakult.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint árfolyama a lengyel zlotyval mozog együtt, miközben a nemzetközi befektetői hangulat semlegesnek mondható. Az európai vezető indexek nem mutatnak jelentős elmozdulást.

A Societe Generale elemzői szerint a forint 262-263-as szint közé erősödhet az euró ellenében ebben az évben. A hazai deviza majdnem 5 százalékot erősödött 2011-ben az euróval szemben a Bloomberg adatai szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.