BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább száguld a bika Pesten - Mit mond az elemző?

A BUX menetel szerdán, az OTP kirobbanó formában van. Az index 11 hónapos csúcsra erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 2,4 százalékot emelkedett szerda délutánra, és 24 150 pont fölé került. A BUX 11 hónapos csúcson áll.

„Alapvetően kedvező nemzetközi hangulat támogatja az emelkedést” – mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője a Világgazdaság Online-nak. „Több országspecifikus tényező is segített: a forint erősödésével fókuszba kerültek a hazai eszközök” – mutatott rá a közgazdász.

A részvénypiaci forgalom két óra után 22 milliárd forint felett áll, amely jóval meghaladja az idei átlagos 16 milliárd forintos forgalmat. A forgalom nagy részét az OTP generálja, 17 milliárd forintot. Az OTP napon belül 3,2 százalékot emelkedett 6 144 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

„Alapvetően az OTP-ről szóltak az elmúlt napok emelkedései, az ország megítélésének javulása kedvező a részvényeknek” – mondta Herczenik Ákos. Hozzátette: „a forint erősödése és a svájci frank gyengülése erős támogatást nyújt”.

„A 6000 forintos árfolyam a kulcsszint az OTP tekintetében, az áttöréssel zárultak a short pozíciók és vételi pánik alakult ki a piacon” – mondta az elemző.

„Alapvetően tartós támasz a 6 000 forintos szint, ha marad a kedvező nemzetközi befektetői hangulat. Az elmúlt negyedévek tapasztalatai azt mutatják, hogy az amerikai gyorsjelentések előtt pedig jó hangulat jellemző a piacon” – magyarázta Herczenik Ákos. A Raiffeisen elemzője azt is elmondta, hogy az OTP 6 300 – 6 400 forintig is emelkedhet a bikapiaci hangulatban.

„A Mol részvényeknek elegendő a kedvező nemzetközi hangulat és az olaj árfolyamának emelkedése ahhoz, hogy erősödjön” – vélekedett.

Blahó Levente hozzátette: a Magyar Telekom részvények tekintetében az 50 forintos osztalék beárazása történhet. A Raiffeisen elemzője szerint 610-620 forintig emelkedhet április végéig az árfolyam.

A Mol részvényeit 24 905 forinton jegyzik a BÉT-en, a Magyar Telekom részvény ára 603 forint. Mindkét papír 2 százalék fölötti erősödést tud felmutatni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.