BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határ alá ütötték a forintot - Esett a BUX is

A befektetők öntötték a részvényeket a nemzetközi piacokon, miután Olaszország kilátásait még pénteken rontotta a Standard & Poor’s, és a Fitch mélyen a befektetésre ajánlott kategória alá süllyesztette Görögország adósságának besorolását. A forint és a BUX is a lendületes gyengülésbe kezdett.

A forint hétfőn gyengült a vezető devizákkal szemben a kedvezőtlen nemzetközi befektetői környezetben. Az eurót 270,5 forinton jegyzik délután, amelyre a reggeli 269 forint alatti árfolyamról esett a devizapár.

Kéthavi mélyponton a forint! – Mi történt?

A svájci frank 219 forint közelében áll, miközben reggel még 216,5 forinton születtek kötések. Az amerikai dollár ára 190 forintról 193 forintra emelkedett.

A svájci frank történelmi csúcsra került az euróval szemben, átlépve az 1,24-es kurzust.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az európai és amerikai vezető indexek jelentős esésen mentek keresztül, és a BUX sem úszta meg a korrekciót. A negatív nemzetközi hangulatot jól mutatja, hogy a német DAX közel 2 százalékkal került lejjebb.

Az amerikai Dow Jones és az S&P 500 1 százalék körüli esésen ment keresztül, míg a technológiai túlsúlyos Nasdaq kompozit index 1,5 százalékkal került lejjebb.

A BUX 2 százalék körüli esést mutatott napközben, majd 4 óra után felfelé kapaszkodott az index, és végül 0,71 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A Mol 0,5 százalékot esett 22 400 forintra. A Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, így 528 forinton zárt. Az OTP napközben több mint 2 százalékos esést is mutatott, de végül 0,75 százalékos korrekcióval búcsúzott, 5 875 forinton. A Richter 1 százalékot veszített értékéből, 35 935 forinton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.