BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT - Felpattanással kezdődik nap, de a hitelcsomag árthat

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,03 pontos emelkedéssel, 23.113,57 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,58 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül mindegyik emelkedéssel kezdte a szerdát. Az OTP papírok kurzusa 0,48 százalékos pluszban 6220 forinton, a Mol részvényeké 0,86 százalékos emelkedéssel 22795 forinton áll. Az MTelekom papírok árfolyama 0,18 százalékkal 538 forintra emelkedett, a Richteré pedig 0,80 százalékkal 36105 forintra nőtt. 

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint pozitív hangulatban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, miután az előző nap végre megérkeztek a vásárlók az amerikai piacokra.

A magyar piacon a vezető részvények közül az OTP, és a Mol szerepelhet jobban, a gyógyszerpapírok viszont gyengélkedhetnek, hiszen a gyógyszertámogatás rendszerének átalakításáról kedden megjelent új információk negatívan befolyásolhatják az Egis és a Richter árfolyamát - fejtette ki. Az FHB hajnalban közzétett első negyedéves eredményei az elemző értékelése szerint elmaradnak a várakozásoktól.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint a szerda reggelt enyhe "felpattanással" kezdheti Európa, így talán a BÉT is. A nemzetközi hangulatot segíti az euró és a főbb nyersanyagok erősödése az éjszaka folyamán.

Hozzátette: a magyar piac esetén azért jogos a kétkedés, mert ha azok a sajtóértesülések, amelyek szerint a kormány és a bankok megállapodása a devizahitelesek megsegítéséről akadályokba ütközött, igaznak bizonyulnak, akkor az az OTP esetében ronthat az utóbbi hetek relatíve pozitív hangulatán.

Ugyan a nemzetközi hangulat fontosabb irányjelző, de azért ide kívánkozik, hogy csütörtökön a Mol és az OTP is közöl adatokat az első negyedévéről - jegyezte meg Balásy Zsolt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.