BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre drágább a hitel, a betétekért viszont kevesebbet fizetnek

2011. áprilisban a szezonálisan nem igazított adatok alapján a háztartások által felvett forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek hitelköltség mutatói növekedtek – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A nem pénzügyi vállalati 1 millió euro érték alatti és feletti eurohitelek átlagos hitelköltség mutatói nagyobb mértékben emelkedtek.

2011. áprilisban a háztartások által felvett új forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek átlagos hitelköltség mutatói növekedtek. A nem pénzügyi vállalati hitelek átlagos hitelköltség mutatója az 1 millió euró érték alatti forinthitelek esetében kisebb mértékben csökkent, míg az 1 millió euró érték feletti forinthiteleknél növekedett. Az 1 millió euro érték alatti és feletti eurohitelek esetében az átlagos hitelköltség mutatók nagyobb mértékben emelkedtek - írja a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A háztartásoknál a forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéses összértékei esetén enyhe csökkenés tapasztalható. A forint személyi hitelek új szerződéseinek értéke az előző hónappal egyező szinten maradt.

A nem pénzügyi vállalati 1 millió euró érték alatti forint- és euróhitelek tekintetében kisebb mértékű csökkenés figyelhető meg az új szerződések értékében. A nem pénzügyi vállalati 1 millió euró érték feletti forint- és euróhitelek új szerződéses értékei az előző havi érdemi növekedést követően ugyan kisebb mértékben, de tovább emelkedtek - közölte az MNB.

A háztartások forint és euróbetéteinek átlagos kamatlábai kisebb mértékben csökkentek az előző hónaphoz képest. Az új szerződések értékében a forintbetétek esetében nagyobb mértékű csökkenés tapasztalható, míg az euróbetétek az előző hónaphoz képest változatlan szinten maradtak.

A nem pénzügyi vállalatok forintbetéteinek átlagos kamatlába esetében enyhébb, míg az euróbetétek esetében nagyobb növekedés tapasztalható. Az új szerződések értéke a forintbetétek esetén jelentősebben csökkent, míg az euróbetétek esetén kisebb mértékben emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.