BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megrázta szarvát a bika Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 122,24 pontos emelkedéssel, 23.180,40 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,53 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül - elsősorban a kedvező gyorsjelentéseknek köszönhetően - a Mol papírok áfolyama 0,83 százalékkal 23495 forintra emelkedett, az OTP kurzusa pedig 0,90 százalékos plusszal 6155 forinton áll fél tíz előtt pár perccel. A Richter 0,01 százalékos mínusszal 35600 forinton áll.

Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója szerint sem a globális piaci tendenciák, sem a megjelent hazai vállalati gyorsjelentések alapján nem várható érdemi elmozdulás a budapesti tőzsdén.

Globális szinten továbbra is a "görög sztori" - a görög államadóssággal kapcsolatban megjelenő hírek - alakíthatják a piacokat. Ez kihatással lehet a forint árfolyamára és ezen keresztül a részvénypiacra is - mondta a szakértő.

A hajnalban közölt gyorsjelentésekkel kapcsolatban úgy vélte, az OTP esetében pici emelkedés lehetséges, miután a pénzintézet kicsivel jobban teljesített az első negyedévben az elemzői várakozásokhoz képest. A Molnál megosztottabbak voltak a várakozások az egyszeri tételek megítélése miatt, de az eredmény nagyjából a konszenzusnak megfelelően, annál kicsivel alacsonyabban alakult. Csáky Attila a Mol árfolyamában nem számít lényeges árelmozdulásra a gyorsjelentés alapján.

A nyugat-európai piacon óvatos emelkedést várnak a nyitásban az elemzők. Az előrejelzések szerint folytatódhat az ötnapi visszaesés után szerdán kezdődött javító kiigazítás, habár a bizalom továbbra is törékeny.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.