BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindenki magyar adósságot venne, de az ÁKK nem adott többet

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónap lejáratú diszkont-kincstárjegyet értékesített, a tervezett 50 milliárd forintos meghirdetett mennyiségben.

Az elsődleges forgalmazók közel 160 milliárd forint (159,91) ajánlattal jelentkeztek be az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) aukciójára a 3 hónapos diszkont-kincstárjegyekért. Az ÁKK a hatalmas kereslet láttán sem emelte meg a kibocsátási tervben szereplő 50 milliárd forintos eladási értéket.

A hozamok 5,85 és 5,92 százalék között szóródtak, az átlagos hozamszint 5,9 százalékon alakult. A hozam 1 bázisponttal csökkent az előző, hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamánál. A kialakult hozamszint egyértelműen mutatja, hogy a piaci szereplők nem áraznak jegybanki kamatemelést rövid távon. Az MNB irányadó rátája 6 százalékon áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.