BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT: már megint csak a Richter úszta meg

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 148,93 pontos, 0,65 százalékos csökkenéssel, 22 674,66 ponton zárt csütörtökön. A vezető részvények közül egyedül a Richter úszta meg értékvesztés nélkül.

A nyugat-európai börzék mozgását követve gyengült csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde - mondta Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője. A papírok közül egyedül a Richter volt felülteljesítő, miután a gyógyszeripari részvény piacán enyhült az utóbbi napokban tapasztalt eladói nyomás, így a papír árfolyamában volt egy kis "visszapattanás". A többi vezető részvény azonban továbbra is nyomás alatt volt - tette hozzá. A Richter papírok árfolyama 100 forinttal, 0,28 százalékkal 36.100 forintra erősödött.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője kifejtette: továbbra is a görög adóssághelyzet tartja kétségekben a pénzpiacokat, a görög államkötvényhozamok rekordmagasságba emelkedtek. Ez érződött a tőzsdei mozgásokon is, az indexek egész nap a negatív tartományban mozogtak. A budapesti tőzsde sem volt kivétel, de a nyugat-európai társakhoz képest ismét jól tartotta magát a BUX. Délután a vártnál jobb amerikai makrogazdasági adatok hatására némileg enyhült az eladói nyomás, de a következő napokban is bizonytalan mozgásra lehet számítani.

A börze 13,1 milliárdos forgalmának több, mint felét az OTP részvények generálták: a bankpapír ára 66 forinttal, 1,13 százalékkal 5 780 forintra esett. A Mol árfolyama 90 forinttal, 0,40 százalékkal 22 260 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 1,78 százalékkal 552 forintra gyengült.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1 844,46 ponton zárt csütörtökön, ez 2,03 pontos, 0,11 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.