BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedő folyószámladíjak holnaptól

A hitelintézetek egy része júliustól is növeli a lakossági folyószámlákhoz kapcsolódó díjtételeket. Az áremelések egyes bankoknál érintik a befektetési szolgáltatásokat is.

Július elsejével ismét árat emelnek a lakossági folyószámla-szolgáltatásoknál egyes hazai hitelintézetek – derül ki az érintettek lapunkhoz eljuttatott nyilatkozataiból. Ennek oka prózai: a lakossági folyószámla-kondíciókat általában kétszer, év elején és év közepén vizsgálják felül a piaci szereplők.

Az Erste Bank a lakossági forintbankszámlák nagy részénél a múlt évi inflációnak megfelelő mértékben (ez 4,9 százalék volt) – a kerekítési szabályokat figyelembe véve – megemeli az egyes díjakat, jutalékokat – közölték lapunk érdeklődésére a hitelintézetnél. Nem emelt viszont díjain az FHB Bank, a Raiffeisen Bank pedig a lakossági folyószámláknál nem, csak a befektetési szolgáltatásoknál változtatott.

Az MKB Banknál mind a lakossági folyószámla-kondíciók, mind a befektetési szolgáltatások díjai változnak július elsejétől. Az előbbinél például 290-ről 310 forintra emelkedik július 4-től a havi számlavezetési díj, a papíralapon indított eseti forintátutalás minimális költsége pedig 300-ról 330 forintra.

További részletek a Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.