BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évi ötezer bérlakással segítik a bajba jutott devizahiteleseket

Az ősszel felálló Nemzeti Eszközkezelő évente ötezer bérlakás vásárlásával segítheti a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kedden az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának ülésén.

A kormány első olvasatban már tárgyalta a Nemzeti Eszközkezelő felállításáról szóló törvény tervezetét, amelyet várhatóan július végén terjeszt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - jelezte az államtitkár.

Simon Gábor, a bizottság szocialista elnöke felvette, hogy a benyújtott, a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatból a szabad felhasználású jelzáloghitelesek kimaradtak, noha ebbe a körbe tartózó 2 ezer milliárd forintnyi állomány megközelíti a devizaalapú lakáshitelek 2.500 milliárdos állományát.

Szatmáry Kristóf válaszában rámutatott arra, hogy a törvényjavaslat mindazokra vonatkozik, akiknek ingatlanja jelzáloggal terhelt.

A fogyasztóvédelmi bizottság 14 igen mellett 3 tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta a törvényjavaslatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.