BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas zuhanás a pesti parketten, elkaszálták a Molt

Rég nem látott mértékű esést szenvedett el a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe: a BUX 1,39 százalékos csökkenéssel 22 823,59 ponton zárt szerdán.

A vezető részvények közül a legrosszabbul egyértelműen a Mol teljesített, mivel a Credit Suisse rontott az olajipari cég részvényeire vonatkozó ajánlásán. A svájci bank elemzői szkeptikusak az olajipari cég idei eredménycéljainak tarthatóságával kapcsolatban, a negatív kommentár pedig 3,2 százalékkal 22 350 forintra rántotta vissza a MOl-részvények árfolyamát.

A többi részvény napközben a keddi záróára közelében tartotta magát, az amerikai ipari teljesítményről szóló siralmas adatot követő borús New York-i nyitás azonban lerántotta az árfolyamokat. Az OTP 1,4 százalékkal 5 846 forintig esett, a MTelekom kurzusa 2,1 százalékkal 562 forintig csúszott vissza.

A nap meglepetése a Richter volt, mely árfolyama a borús hangulat ellenére is 2,0 százalékkal 36 000 forintra hízott, míg szektortársa az Egis, 0,25 százalékkal 19 600 forintra mérséklődött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.