BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Nincs jele félelemnek" - Ha nem is bika, de borjú a piacon?

A BÉT 0,06 százalékos emelkedéssel, 22 497 ponton kezdte a napot: a szinte alig érzékelhető plusz igazolja az elemzők várakozásait.

Szatmári Tamás Raiffeisen Bank üzletkötője kis emelkedésre számít a nemzetközi piacok erősödése nyomán. A szakértő szerint "nincs jele félelemnek", hiszen az indexek emelkednek. A vételi kedvet a már korábban bejelentett mentőcsomagok alapozzák meg a befektetők számára - jegyezte meg Szatmári Tamás. A magyar piacon adatok hiányában a szokásos forgatókönyv valósulhat meg: az OTP vezeti majd a kereskedést.

A KBC Securities elemzője, Somi András nulla körüli nyitást vár az amerikai határidős indexek alapján. A délelőtt csendes lehet makrogazdasági adatok hiányában, míg délután az amerikai ingatlanpiaci és fogyasztói bizalmi adatok befolyásolhatják a kereskedést. Az elemző megjegyezte, hogy hétfőn a "halványodó pesszimizmus" közben a magyar piac jócskán felülteljesített a régióban.

A CIB Bank elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy Magyarországon piacmozgató makrogazdasági adatot kedden sem közölnek, a hangulatot változatlanul a görög válság határozza meg. A nemzetközi adatközlések közül elsősorban az amerikai fogyasztói bizalmi index lehet érdekes a piacok számára. Az elemzők ebben emelkedést valószínűsítenek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,81 pontos, 0,47 százalékos emelkedéssel, 22.484,60 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,42 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen mozogtak a pénteki záráshoz képest.

A Mol 95 forinttal, 0,44 százalékkal 21.305 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 110 forinttal, 1,96 százalékkal 5.730 forintra erősödött, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,52 százalékkal 584 forintra nőtt, forgalma 548,9 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 200 forinttal, 0,55 százalékkal 36.200 forintra esett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.