BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív hangulat uralkodik Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 74,35 pontos emelkedéssel, 23.076,94 ponton nyitott kedden. A pénteki záró értékéhez képest 0,32 százalékkal erősödött.

A BUX index pár perccel fél tíz előtt 118,97 pontos emelkedéssel (0,52 százalék) 23121,56 ponton áll. A vezető részvények közül egyedül a Richter papírok árfolyama esik: nyitás óta 0,12 százalékos mínusszal 34835 forinton áll. A Mol papírok kurzusa 0,51 százalékos plusszal 23300 forinton áll, a MTelekom 0,17 százalékkal 573 forintra emelkedett, az OTP 1,19 százalékkal 5910 forintra emelkedett.

A KBC Securities elemzője, Somi András elmondta, a nemzetközi hangulat hajnalban pozitívnak mondható a határidős indexek alapján, bár a délutáni makrogazdasági adatok könnyen befolyásolhatják azt.

Kifejtette, a főbb nemzetközi tőzsdék ugyan hétfőn nyitva tartottak, de komolyabb elmozdulásokat nem láthattunk, így a magyar tőzsde sem maradt le szinte semmiről.

Hozzátette, az S&P hitelminősítő három fokozattal, CCC-re rontotta a görögök besorolását, aminek hatására az amerikai tőzsdéken eltűnt az addig összeszedett enyhe emelkedés.

A forint a főbb devizákkal szemben erősödést tud felmutatni a reggeli órákban, a svájci frank ellenében ismét 220 alatt mozog az árfolyam.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője úgy vélte, a budapesti index kedden felfelé mozdul el, alapvetően a javuló nemzetközi hangulat miatt. A pénteki nagy nemzetközi visszaesés után hétfőn már növekedtek az indexek, mivel több vállalat felvásárlását is bejelentették.

Az elemző szerint a vállalatvezetők most optimistábbak, mint a befektetők.

 

    A budapesti piacot hazai hír most nem mozgatja, ugyanakkor pozitívan hathat rá, hogy a svájci frank árfolyama 219 forintnál megnyugodni látszik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.