BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új csúcsra igyekszik a svájci frank

A sávjci frankért újra 227 forintot kértek, míg az eurót 269 forint felett jegyzik a bankközi piacon.

Az európai vezető tőzsdeindexek veszítettek korábbi jelentős előnyükből, délután 0,7-1 százalékos emelkedést mutatnak.

Az euró közben újra megközelítette tegnap kialakult történelmi mélypontját a svájci frankkal szemben: 1,195-ös árfolyamról 1,1866-ig ereszkedett a kurzus. A csütörtöki történelmi mélypont 1,18461-es szinten alakult ki.

A forint is megbillent az euró ellenében: 269,4-es szintig esett a hazai deviza a reggeli 268,4-es kurzusról, és a 269 alatti záróárfolyamról.

A fenti tényezők tatására a svájci frankot újra 227 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon, amelyre a 225 forint alatti záróárfolyamról változott a kurzus. A tegnap kialakult új történelmi szint 227,49-es árfolyamon található.

„Hajnalban sikerült 225 alá korrigálnia a frank/forint keresztárfolyamnak, de a helyzet törékeny, bármikor indulhat újabb gyengülési hullám” – írta napi devizapiaci kommentárjában Karsai Péter, A Commerzbank elemzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.