BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább zuhant a forint! Ez okozza az aggodalmat

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest kedd reggelre a nemzetközi bankközi piacon az olaszországi fizetési problémák miatt. Az aggodalmakat az olasz bankrendszer okozza, mivel egyes hírek szerint néhány olasz nagybank elbukhatott a héten nyilvánosságra kerülő stresszteszten.

Kedd reggel 7 óra körül az euró 267,03 forintot ért a bankközi kereskedelemben a hétfő esti 266,21 forintot követően.

Kereskedők elmondták: a forint árfolyamát a következő napokban is nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása szabja meg.

A svájci frank 228,29 forintba került, míg hétfőn este 227,12 forintba. A dollárt 191,22 forinton jegyezték a hétfő esti 189,79 forintot követően. Száz japán jen 238,97 forintot ért, hétfő este 237,21 forintba került.

A CIB elemzése szerint a tegnapi devizapiaci folyamatok tökéletesen megmutatták, hogy a látszólagos nyári pangás és a makroadatok ritkasága ellenére milyen jelentıs mértékő még mindig a régiós devizák kitettsége a globális szentiment hullámzásainak. A CHF/HUF új rekordot ért el 228-nál, de a korábban igen alacsony szintekre eljutó EUR/HUF is megugrott 268,3-ig, az elmúlt hetek legnagyobb napi elmozdulását jelezve. A kockázatokat viharos gyorsasággal beárazó piac ma is a hangulati változásokat követi majd elsısorban, bár a belföldi inflációs adat hathat a kamatvárakozásokra (többször elıkerült az utóbbi idıben egy esetleges MNB-kamatcsökkentés kérdése, de szerintünk a piaci feltételek most nem adottak ehhez).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.