BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Motorola-vásárlás a riválisokat is felrántotta

A Google (GOOG $557.23 -1.16%) felvásárolta a Motorola Mobility (MMI 13.65 +55.78) mobiltelefon-gyártót egy 12.5 milliárd dolláros hatalmas üzlet keretében.

Szerző: Tradenet Global

A hírre a Blackberry készítője, a Research in Motion (RIMM $27.11 +10.38%) és a Nokia (NOK $6.29 +17.35%) is száguldásnak indult, mivel mindkét cég hasonló felvásárlás célpontja lehet. Számos más felvásárlás és összeolvadás is történt, például a Time Warner (TWC $65.02) is megveszi az Insight Communications céget 3 milliárd dollárért.

A Transocean a Norway’s Aker Drilling-et 1.43 milliárdért vásárolja fel.
További jó hír, hogy a japán gazdaság a földrengés miatt kisebb mértékű zsugorodást szenvedett el, mint arra eddig számítottak.

A Dow Jones 214 pontot, +1.9%-ot ugrott. Az elmúlt három napban tehát +7.1%-ot emelkedett vissza az elmúlt 3 napban. Erre 2008 novembere óta nem volt példa. „Most egy nagy visszahúzódást látunk. Ha megnézzük az 1987-es nagy zuhanást, utána +6%-ot, majd +10%-ot ugrott fel, de decemberre újabb mélypontra zuhant. Úgyhogy legyünk nagyon óvatosak.”– figyelmeztet Art Cashin, az UBS Financial Services igazgatója.

A tőzsdei kereskedők a mai Merkel-Sarkozy találkozó híreire kíváncsiak. A német kancellár és a francia elnök az adósságválság hatásairól értekezik, mivel Spanyolország és a többiek is annyira sok pénzt kaptak kölcsönbe, hogy az adósságspirál elkerülése miatt is segítségre és tanácsokra szorulnak.

A WMT, a világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca a mai napon jelenti be negyedéves eredményeit és a Saks (SAKS) és más cégekkel együtt.

S&P500 (SPY)

A 2009 óta tartó emelkedő trendvonal megtört. Ez agresszív eladási hullámba torkollott, és a piac közel egyéves mélypontra esett 110 pontnál. A technikai értelemben vett pusztítás akkora volt, hogy minden egyes visszakapaszkodási kísérletnél számíthatunk az újabb eladási hullám megindulására. A 123 pontos szint a következő cél, ahol a 20 napos EMA található. A piacnak meg kell maradnia 117.28 fölött, elesése esetén újra tesztelhetjük a 110 pontos szintet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.