BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akciós megtakarítási termékek - Melyik bank mit kínál?

Nagyon bő a választék a hazai hitelintézeteknél a megtakarítási oldalon, ez részben a most kifizetett reálhozamoknak is tulajdonítható. Bár a bő 200 milliárd forintnyi új forrás egy részét egész biztosan elköltik a volt magán-nyugdíjpénztári tagok, a piaci szereplők mindent igyekeznek megtenni a régi-új források becsatornázásáért.

A lakossági piacon aktív hitelintézetek mindenesetre sok eszközt bevetnek azért, hogy minél nagyobb hányadot be tudjanak csatornázni a piacra áramló összegből. A Budapest Bank jelenleg hat hónapos akciós lekötött betétet kínál, amely után alapesetben évi 5,5 százalékos kamatot kap az ügyfél.

És még feltörés esetén is időarányosan 5% kamatra számíthat az ügyfél. Ezenkívül akár 6, illetve 7 százalékos kamat is elérhető a banknál, ha a betétet tartós befektetési számlával vagy NYESZ-szel kombinálja az ügyfél. Az Erste eddig nem általános megtakarítási konstrukcióval állt elő Csúcskamat Napok néven.

A netbanki ügyfeleknek elérhető szolgáltatás lényege, hogy a megadott napon kedvező kamattal köthetnek le elektronikusan betétet a hitelintézet által az előző nap megadott kondíciók mellett. Az FHB figyelemre méltó ajánlatai közé tartozik a jelzáloglevéllel kombinált betét, amelynek betéti része két hónapra évi 10 százalékos kamatot fizet.

Az OTP Bank sokatmondó nevű akciós betétet kínál jelenleg: a Bizalom magán-nyugdíjpénztári betét három hónapos futamidejű, és az elérhető kamat az elhelyezett összeg nagyságától függ. A 2,5 és 5 millió forint közötti összeget lekötőknek évi 6,25 százalékos kamatot kínál a hitelintézet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.