BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajmeresztő célárfolyam: 300 forint fölé kerülhet az euró

Múlt héten az UniCredit elemzője adott meg 295-ös célárfolyamot, miután a kormány előállt a devizahitelesek végtörlesztési tervével. Tóth Gyula célárfolyama már majdnem teljesült, ugyanis a forint 293-as szintre, két és fél éve nem látott mélypontra zuhant az euróval szemben kedden. A Société Générale londoni közgazdászai most 305-ös várható árfolyamot adtak meg.

A Société Générale SA azt ajánlja a befektetőknek, hogy adják el a forintot. A francia nagybank közgazdászai szerint 305-ös szintre gyengülhet a forint az euróval szemben.

A forint napokon belül 300-as kurzusra szakadhat az euróval szemben az „elhibázott politikai lépések” miatt, beleértve a külföldi devizában denominált jelzálogfedezett hitelek végtörlesztését, mondták a Société Générale közgazdászai a Bloombergnek.

„A befektetői bizalom jelentős erózióját látjuk Magyarországon” – mondta Benoit Anne, a SocGen feltörekvő piaci stratégája. „A politikai hiba kockázata drámaian emelkedett” – tette hozzá.

Emlékezetes, Lázás János közel két héttel ezelőtti bejelentése (a végtörlesztésről) előtt még 275-277 forint körül állt az euró jegyzése. Azóta a nemzetközi hangulat is jelentősen romlott, amely szintén a forint gyengülésének irányába mutatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.