BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kirobbanó formában az OTP - Szárnyalt a BUX

Kedvező nemzetközi környezetben közel 15 százalékkal emelkedett az OTP. A többi vezető részvény is jól teljesített.

Zárás

A BUX 4,49 százalékot emelkedett, elsősorban az OTP kedvező teljesítményének köszönhetően. A bankrészvény 14,75 százalékot erősödött, 3 259 forinton zárt.

A Mol és a Richter is emelkedett, igaz, szerényebb mértékben. Az olajvállalat papírjainak árfolyama 1,72 százalékkal 14 750 forintra drágult. A Richter 1,4 százalékkal került feljebb, 29 610 forintra. A Magyar Telekom ára nem változott, 468 forinton búcsúzott.

Délelőtt

Szünetel az OTP részvények tőzsdei kereskedése kedden délelőtt, ezúttal a 10 százalékot meghaladó áremelkedés miatt, a bankpapír ára 3.125 forintra nőtt.

A BUX index több mint 4 százalékos emelkedést mutat, 15 580 pont körül mozog. A Stoxx Europe banki index közel 4 százalékkal került feljebb.

A múlt héten 25 százalékot esett a bankrészvény, amelyben szerepet játszott a rendkívül negatív globális hangulat, valamint a kormány végtörlesztési terve is. Ma kedvező nemzetközi környezetben tud erősödni az OTP.

A német DAX és a francia CAC-40 indexek 3 százalék körüli emelkedést mutatnak.

Az európai tőzsdeindexek harmadik napja emelkednek, mert a politikai döntéshozók egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek, hogy megoldják a régió szuverén adósságválságát, írja a Bloomberg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.