BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a jó időknek a Wall Streeten

Az elmúlt napok növekvő szériája tegnap megszakadt, az összes vezető index csökkenést mutatott, elérve a napi minimum szintet.

Szerző: Tradenet Global

A befektetők a szerdai európai csúcstalálkozóval kapcsolatban a kontinenst sújtó adósságválság enyhítését várják, így a kereskedői harang megszólalása után egy eladási hullámot láthattunk, melynek legfőbb „katalizátora” az amerikai cégek gyenge negyedéves jelentései, és az európai pénzügyminiszter előzetes találkozójának törlése volt. Az amerikai államkötvények, és az arany ára emelkedett. A legrosszabb teljesítményt a pénzügyi szektor szenvedte el, 3 %-os eséssel. Az európai adósságválság miatti növekvő kockázat a bankszektor papírjait is sújtotta.

A 3M (MMM $77.04) megvágta a 2011-re vonatkozó számadatokat, ennek köszönhetően a részvények 6.25 %-al csökkentek. A US Steels (X $22.40) keresletcsökkenésről számolt be, a papírok értéke 9.57 %-ot esett. A DVD szolgáltatásokkal és online video streaminggel foglalkozó Netflix (NFLX $77.37) 35 %-al másfél éve nem látott mélységbe zuhantak. Hét beruházási cég is csökkentette a részvények célárát. A First Solar (FSLR $43.27) 25.33 %-os esést ért el, miután a vezetőség bejelentette az ügyvezető, Rob Gillette kirúgását. 2009 márciusa óta nem voltak ilyen alacsony szinten a makrogazdasági adatok és a fogyasztói bizalmom értékelése, mint októberben.

Miért fontos a fogyasztói bizalom? Ez mutatja, a vásárlók mit gondolnak az üzleti helyzetről, a munkaerőpiac helyzetről, és a következő 6 hónappal kapcsolatos várakozásokról, ami azért nagyon fontos, mert az amerikai fogyasztók határozzák meg a gazdaság 70 %-át. Akárhogy is nézzük, a hangulat most nem túl fényes.

Szerda: mindenki Európára figyel. A Wall Streeten mindenki előrelépést vár a mai csúcstalálkozótól. Amennyiban nem történik jelentős előrelépés az európai adósságválság megoldásával kapcsolatban, illetve ha Angela Merkel kancellárt nem támogatja a német parlament a támogatás kiterjesztésében, a Wall Streeten egy újabb jelentős csökkenés várható. Az Amazon (AMZN) 12.5 %-os zuhanást élt meg, miután a harmadik negyedéves riport a tervezett számoknak csak a 73 %-át érte el. A chipkészítő óriás, Broadcom (BRCM) is 5.3 %-ot esett. Zárás után a következő részvények értek el növekedést: ESRX +2.70%, FFIV +7.99%, PNRA +9.96%.

S&P500 (SPY)

Az index mindössze két napot tudott a 200-as mozgóátlag felett tartózkodni, a medvék ugyanis felébredtek álmukból, és a SPY újra a két mozgóátlag közzé süllyedt. Az első jelentősebb támasz 119-nél alakulhat ki, ami egyben egy további csökkenés pontja is lehet, megtörve a rally-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.