BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemzők Buffett-nek: Jöjjön "kilóra vásárolni" Európába

Warren Buffett cége szinte kizárólag az Egyesült Államokban fektet be, de a Cheuvreux elemzői szerint érdemes lenne olcsó európai cégek után néznie.

Jelenleg a Berkshire Hathaway befektetéseinek mindössze 4 százaléka található Európában, 2 százaléka pedig Ázsiában. Pedig – írja a Reuters – a Chevreux szakértői úgy látják, Buffett-nek érdemes lennie olyan európai cégekből is vásárolnia, mint az ABB vagy az Unilever.

Az európai vállalatok egy része most jó vétel lehet, hiszen míg az amerikai Dow Jones ipari átlag éves szinten még mindig 3 százalék pluszban van, addig a FTSEurofirst 300 az év eddigi részében 12 százalékot veszített értékéből. Buffett deklarált célja, hogy jól működő, megbízható vezetéssel rendelkező és számára ismerős szektorokban tevékenykedő cégeket vásároljon fel, ilyenből pedig a Cheuvreux szerint elég sok akad Európában.

A Berkshire elsősorban a fogyasztói termékek, a biztosítás és a ruhaipar területein vásárol cégeket, de a Cheuvreux szerint az autóiparban és lenne mit keresnie Európában. Az elemzők Buffett figyelmébe ajánlják a Zurich Financial és az AXA pénzügyi cégeket, a H&M-et, az Unilevert, valamint a Volkswagent és a Daimlert.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.