BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyakat kapott a forint

A forint folytatta keddi erősödést szerda délelőtt. A régiós devizák is jól teljesítenek, ugyanakkor a forint teljesítménye kiugrónak mondható.

Kedden 312,5 forintos szintről 309 alá erősödött az euróval szemben kedden annak ellenére, hogy az Európai Bizottság három eljárást indított Magyarországgal szemben. Tisztségviselők azt is egyértelművé tették, hogy a jegybanktörvény módosítása feltétele annak, hogy elkezdődjenek az EU-IMF-tárgyalások.

Szerda hajnalban megérintette az 50 napos mozgóátlagot (308,65) az árfolyam, és a reggeli órákban át is törte. A fontos technikai szint áttörése után egészen 304,85-ig kapaszkodott a forint, majd délelőtt 307 alatt stabilizálódott az árfolyamon.

A forint erősödését segítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta a Bildnek adott interjújában, hogy készek és nyitottak vagyunk arra, hogy minden problémáról tárgyaljunk, amelyeket az Európai Bizottság komoly érvek alapján vet fel.

Kijelentette, Magyarország nem az érvek, hanem az erő előtt fog meghajolni a jegybanktörvény kérdésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.