BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra megérintette a forint a fontos szintet

Tegnap gyengült a forint napközben, és 290 felett is jegyezték az eurót. Péntek reggel 288-ig erősödött a hazai deviza.

Folytatódott tegnap az erőteljes korrekció az euró/forint piacán, de a 290-es szintet nem sikerült szignifikánsan átlépni, írja Keszeg Ádám, a Raiffeisen Bank közgazdásza. Úgy látja, ez azt jelenti, hogy életben maradt a forint rövidtávú erősödési trendje egyelőre. „Lefelé most a 200 napos mozgóátlag szerepel újra támaszként 288-nál, majd a korábbi mélypontot jelentő 285,6” – vélekedett az elemző.

Árokszállási Zoltán megjegyzi, a forint tegnap nagy kilengéseket mutatott. Az Erste Bank elemzője emlékeztetett, tegnap nap közben érdemi gyengülés bontakozott ki, hogy aztán nap végére újra erősödést mutasson a hazai fizetőeszköz.

„Az euró/forint végül 289 körül zárta a tegnapi napot. A mai reggelen egyelőre erősödni látszik a forint, ami azért annyira nem meglepő, tekintve a tegnapi nagy dollárgyengülést. Utóbbi a jó hangulatot tükrözi, amit bár a hazai fizetőeszköz nem követett le tegnap, de ma azért igyekszik követni” – tette hozzá.

Rámutatott: ma reggel a 200 napos mozgóátlagot ismét megérintette a kurzus, miután az elmúlt napokban e fölé került az árfolyam. „Kérdés, át tudja-e törni ismét lefelé”, zárta kommentárját.

Az Erste Bank elemzői fundamentális oldalról továbbra is a forintgyengülés irányába mutató korrekciónak adnak nagyobb esélyt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.