BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszacsoroghatnak az árak az IMF-bizonytalanság miatt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,63 pontos emelkedéssel, 18.603,55 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,49 százalékkal erősödött. Ezzel csak részben felelt meg az elemzők erős optimizmusra vonatkozó előrejelzésének.

Rácz Balázs, az Erste elemzője azt hangsúlyozta, hogy az amerikai és ázsiai piacok optimizmust sugároznak, és ez a pozitív hangulat megmutatkozik majd a BÉT-en is.

Így nem kizárt, hogy a magyar piac a zárásban is pozitív tartományban lesz. Úgy vélte: ezt a várakozást erősíthetik a külföldi határidős indexek jó nyitási pozíciói.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője egyetértett kollégájával abban, hogy a magyar tőzsdén pozitív nyitás várható. Hozzátette: a piacok most a görög kötvénycsere pozitív végkimenetelében bíznak. Ezt árazzák kedvezően.

A BÉT-en az árak esetleges "visszacsorgásának" lehetőségét sem zárta ki ugyanakkor, mivel még mindig sok a bizonytalanság az IMF-tárgyalások körül. Így csütörtökön erős pozitív nyitást vár a nemzetközi piacokhoz igazodóan. Ez a kedvező hangulat a zárásig kitarthat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 103,60 pontos, 0,56 százalékos csökkenéssel, 18.511,92 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol és az Egis kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.